Dragan Radulović

Dragan Radulović je rođen 1969. na Cetinju, inače je Budvanin. Osnovnu školu je pohađao u Budvi, a gimnaziju u Beogradu, gdje je i diplomirao filozofiju na Filozofskom fakultetu.

Devedesetih godina kao student sarađivao je u nezavisnom nedjeljniku „Monitor" i bio član redakcije. Nakon što je diplomirao vratio se u Budvu, gdje je kratko vrijeme radio u gradskom listu „Primorske novine". Posljednjih dvanaest godina predaje filozofiju u Srednjoj školi „Danilo Kiš" u Budvi.

Objavio je: zbirku priča „Petrifikacija" (2001.), roman „Auschwitz Cafe" (2003.), katalog groteski „Vitezovi ništavila ili Đavo u tranzicionom Disneylandu" (2005.) i zbirku pripovjedaka „Splav Meduze" (2007.).

Roman „Auschwitz Cafe" je 2006. godine objavljen u Hrvatskoj u izdavačkoj kući Alberta Goldsteina „Antibarbarus" u suizdavaštvu sa Nacionalnom zajednicom Crnogoraca Hrvatske i kao pridruženi izdavač Udruga Sa(n)jam knjige u Istri; a knjigu pripovijesti „Splav Meduze" objavili su Antibarbarus, Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i izdavačka kuća Plima iz Ulcinja.

Član je crnogorskog PEN centra, Matice crnogorske i Crnogorskog društva nezavisnih književnika.

Proza mu je prevođena na engleski, slovenački, švedski i mađarski jezik.